Arama

Ermeniler, Metsamor nükleer santralinin işletme süresini uzatıyor

Ermenistan nükleer santralinin ikinci güç ünitesinin işletme süresinin uzatılmasına yönelik çalışmaların uygulanması için "Rosatom" ile sözleşme imzalayacak.

14/12/2023 18:56 | Son Güncelleme : 27/04/2024 10:57 | Iğdır Gündem


Ermeniler, Metsamor nükleer santralinin işletme süresini uzatıyor

Ermenistan Iğdır’ın yanı başındaki Metsamor nükleer santralinin ikinci güç ünitesinin işletme süresinin uzatılmasına yönelik çalışmaların uygulanması için "Rosatom" ile sözleşme imzalayacak.

Iğdır’ın yanı başındaki Metsamor Nükleer Santralı, Çernobil ve Fukuşima ile aynı teknoloji kullanılarak yapılmıştı. 2005’te ömrünü tamamlamasına rağmen Ermenistan hâlâ bu santralı çalıştırıyor.

1977 yılında, Çernobil ve Fukuşima ile aynı teknoloji kullanılarak yapılan Metsamor Nükleer Santralı, 2005 yılında ömrünü tamamlamış, ancak bu aşamadan sonra çalıştırılmaya devam etti. AB’nin, bu santralın meydana getirdiği tehlikeyle ilgili resmi raporları ortaya koymasına rağmen Ermenistan ülkedeki enerji ihtiyacını sebep göstererek burayı kapatmadı. Bu santralle aynı dönemde yapılmış iki örnekte yaşanan kazalar, dünyaya telafisi mümkün olmayan zararlar verdi.

Ermenistan, Metsamor nükleer santralinin işletme süresini uzatmak için tasarı hazırladı. Hazırlanan ilgili tasarı, Ermenistan Hükümeti'nin 14 Aralık'taki oturumunun gündemine alındı.

Taslakta, Ermeni nükleer santralinin "Rosatom" ile ilgili işleri yürütmek üzere tek kişiden satın alma şeklinde bir sözleşme imzalamasına izin verilmesi öneriliyor. 

Kaynak:Ermenihaber.am

 

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 370 bin yahudi israili terk etti. israilin sonunu görenler yavaş yavaş kaçmaya başladı

4 ay önce
'Miras' yalanıyla 1 milyar 650 milyonluk vurgun

'Miras' yalanıyla 1 milyar 650 milyonluk vurgun

Banka hesabındaki 1 milyar 650 milyon dolar tutarındaki miras kalan parasını, Türkiye’ye yabancı yatırımcı getirmesi halinde yüklü miktardaki vergi ve harçlardan muaf tutularak alabilecekleri yalanıyla kandırdıkları 23 kişiyi, 23 milyon euro dolandıran 18 sanık hakkında mütalaa açıklandı. 6 sanık için 230’ar yıla kadar hapis cezası istendi.

4 ay önce
Katil İsrail, Filistin'de katliam yapıyor

Katil İsrail, Filistin'de katliam yapıyor

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, öldürülenlerin sayısı 18 bin 412'ye yükseldi.

4 ay önce