Arama

"Depremler faydalı, durması için sakın dua etmeyin!"

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin faydalarını anlatarak, depremlerin de faydasının olduğunu ve durması için dua edilmemesi gerektiği, şeklinde açıklamalarda bulundu

22/12/2023 16:31 | Son Güncelleme : 27/04/2024 13:14 | Iğdır Gündem


"Depremler faydalı, durması için sakın dua etmeyin!"

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu tarafından Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen kent sempozyumlarında konuşan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin oluşum süreci ve levha hareketlerini anlatarak, şunlara değindi:

"Bütün bu levha hareketleri de iyi ki var. Dolayısıyla depremler de iyi ki var. Depremler olmadığı takdirde dünya ölür, ölü bir gezegen olur ve yaşam olmaz. Ayda, orada, burada böyle bizim anladığımız depremler yok. Canlı yok, olmayan yerlerde deprem de yok. Depremin olduğu yerde o fay zonları, en fazla insanlara bereket sunan yerlerdir. Bizim kentlerimizin çoğu niye Kuzey Anadolu Fayı boyunca dizilmiş zannediyorsunuz? Erzincan'dan tut, Marmara'dan Yunanistan'a kadar. Sebebi, o fay zonlarında sıcak su, soğuk su var, güldür güldür akıyor. Böcek var, çiçek var, ağaç var, tarla var, mümbit topraklar var, her şey var. İnsanlar onun için oraya yerleşmiş. O bereketten yararlanmak için. Depremlerden korkabiliriz ama; depremler dursun diye sakın dua etmeyin” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamaları bir alim veya bir cami imamı söylemiş olsaydı, bir kesim adeta kıyameti koparır, içlerindeki tüm kini ve nefreti kusarak "yobazlar, gericiler.."şeklinde haykırırlardı. Burada asıl mesele, gerçekler değil; asıl kendi yobazlıklarını bir bahane ile medeni gösterme çabalarıdır.

 

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 370 bin yahudi israili terk etti. israilin sonunu görenler yavaş yavaş kaçmaya başladı

4 ay önce
'Miras' yalanıyla 1 milyar 650 milyonluk vurgun

'Miras' yalanıyla 1 milyar 650 milyonluk vurgun

Banka hesabındaki 1 milyar 650 milyon dolar tutarındaki miras kalan parasını, Türkiye’ye yabancı yatırımcı getirmesi halinde yüklü miktardaki vergi ve harçlardan muaf tutularak alabilecekleri yalanıyla kandırdıkları 23 kişiyi, 23 milyon euro dolandıran 18 sanık hakkında mütalaa açıklandı. 6 sanık için 230’ar yıla kadar hapis cezası istendi.

4 ay önce
Katil İsrail, Filistin'de katliam yapıyor

Katil İsrail, Filistin'de katliam yapıyor

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, öldürülenlerin sayısı 18 bin 412'ye yükseldi.

4 ay önce