Arama

AYM Başkanı Arslan'dan yargıya sert uyarı: Uzaktan kumandalı yargıç olmaz

Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen Akademi Söyleşileri kapsamında, hakim, savcı adaylarıyla Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda toplandı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz." ifadesi dikkat çekti.

19/12/2023 16:23 | Son Güncelleme : 27/04/2024 07:00 | Iğdır Gündem


AYM Başkanı Arslan'dan yargıya sert uyarı: Uzaktan kumandalı yargıç olmaz

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Akademi Söyleşileri kapsamında Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda konuştu. Yargı ve hukukun temel amacının bireyin hak ve özgürlüklerini güvence altına tutmak olduğunu ifade eden Zühtü Arslan, 'hukuk devleti' vurgusu yaptı. Bütün yargı düzenlerinin ortak paydasının, hukuk devleti olduğu ifade eden Arslan, adaleti tesis etmeyen devletlerin uzun süre var olamayacağını vurguladı. Arslan "her şeyi yerli yerine koymak" suretiyle adaleti tecelli ettirmenin hakim ve savcıların görevi olduğunu hatırlattı. Hakim ve savcı adaylarına meslekle ilgili uyarı ve tavsiyelerde bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'ın 'vicdan esaret, akıl ise ise vesayet kabul etmez' diyerek "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz." vurgusu dikkat çekti.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 370 bin yahudi israili terk etti. israilin sonunu görenler yavaş yavaş kaçmaya başladı

4 ay önce
'Miras' yalanıyla 1 milyar 650 milyonluk vurgun

'Miras' yalanıyla 1 milyar 650 milyonluk vurgun

Banka hesabındaki 1 milyar 650 milyon dolar tutarındaki miras kalan parasını, Türkiye’ye yabancı yatırımcı getirmesi halinde yüklü miktardaki vergi ve harçlardan muaf tutularak alabilecekleri yalanıyla kandırdıkları 23 kişiyi, 23 milyon euro dolandıran 18 sanık hakkında mütalaa açıklandı. 6 sanık için 230’ar yıla kadar hapis cezası istendi.

4 ay önce
Katil İsrail, Filistin'de katliam yapıyor

Katil İsrail, Filistin'de katliam yapıyor

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, öldürülenlerin sayısı 18 bin 412'ye yükseldi.

4 ay önce