Arama

İlaç firmaları, ilaç vermek için 25 Aralık'ı bekliyor

Cumhurbaşkanı kararı ile geçtiğimiz günlerde ilaç fiyatlarına yüzde 25 zam geldi. Bu kararın açıklaması sonrasında eczanelerde ilaç bulmak zor bir hal aldı. Zamlı fiyatlar 25 Aralık'tan itibaren uygulanacakken eczacılar bazı ilaç firmalarının ve depoların ilaç vermek için zammı beklediklerini sifade ediyor.

19/12/2023 15:38 | Son Güncelleme : 27/04/2024 05:40 | Iğdır Gündem


İlaç firmaları, ilaç vermek için 25 Aralık'ı bekliyor

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı kararı ile Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik yayımlandı. Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla, Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda değişiklik yapılarak güncel Euro değeri yüzde 25 artırıldı ve 17 lira 55 kuruş seviyesine yükseltildi. Daha önce uygulanan Euro değeri 14 lira olarak belirlenmişti. Böylece ilaç fiyatlarına yüzde 25 zam geldi.

İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam geldi! Yürürlüğe gireceği tarih açıklandı İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam geldi! Yürürlüğe gireceği tarih açıklandı

Tüm bunlarla birlikte, fiyat korumalı ürünlerde uygulanan barem değeri de Euro kurundaki artış oranında güncellenerek 60 lira 51 kuruş olarak belirlendi. Diğer ürünlerde ise barem değeri 31 lira 62 kuruş oldu. Söz konusu kararın 25 Aralık 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe gireceği bildirildi.

Son zamanlarda bu kararla birlikte kanser ilaçları, antibiyotikler, hormon ilaçları olmak üzere eczanelerde bulunamıyor. Eczacılar, bu durumun ilaç firmaları ve ecza depoları tarafından suistimal edildiğini ifade ediyor

NTV'den Melike Şahin'in haberine göre; İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tülü, zaten ilaçların ciddi anlamda yokta olduğunu dile getirip "Bu açıklamadan sonra hem ilaç firmaları hem depolar kısıtlı şekilde ilaç vermeye başladı" ifadelerini kullandı.

Aslında çoğunun satışı kapattığını ifade eden Tülü, "Şu anda eczanelere ilaç girdisi ya çok az düzeyde ya da birçok kalemde gelmiyor. 9 gün önce açıklayıp da bu durumu krize çevirmenin bir anlamı yok." diye konuştu.

Tülü, kendi eczanesinde 300'ün üzerinde ilaç olmadığını belirtirken antibiyotik, kanser ve büyüme hormonu ilaçlarında sorun yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak: KARAR

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Gıda enflasyonunda dünyada lideriz

Gıda enflasyonunda dünyada lideriz

Uluslararası gıda enflasyonu oranları açıklandı: Türkiye ekim ayında da yüzde 72 ile ilk sırada

4 ay önce
Dünyanın en zengin aileleri şaşırtmadı

Dünyanın en zengin aileleri şaşırtmadı

Dünyanın en zengin aileleri sıralamasında zirvede Birleşik Arap Emirliği Kraliyet Ailesi var. Nahyan Ailesi 305 milyar dolarlık servetiyle rakiplerine açık ara fark attı.

4 ay önce
Asgari ücret artışında Avrupa'da son sıralardayız

Asgari ücret artışında Avrupa'da son sıralardayız

Ülkemizde asgari ücret görüşmeleri başlarken ve görüşmelerde çıkacak sonuç beklenirken, AB bazında asgari ücret üzerine yapılan araştırmalarda 2013-2023 zaman diliminde Türkiye'de asgari ücret, euro bazda yıllık ortalama değişim yüzde 1,6 olarak açıklandı.

4 ay önce