Arama

Dünyanın en zenginleri, kıyametten böyle kurtulacakmış(!)

Zengin olacak kadar akıllı ama; kıyametten kurtuluşun olmayacağını bilmeyecek kadar şaşkın!

19/12/2023 17:35 | Son Güncelleme : 27/04/2024 07:04 | Iğdır Gündem


Dünyanın en zenginleri, kıyametten böyle kurtulacakmış(!)

Yakında piyasaya çıkacak olan ‘En Zenginlerin Hayatta Kalması’ isimli kitabın yazarı olan Douglas Rushkoff, zenginlerin felaketlerden saklanmak için lüks ‘kıyamet sığınakları’ inşa ettiğini öne sürdü. Peki bu milyarderler kim ve neye hazırlanıyorlar?

ABD’nin Miami kentinde Biscayne Körfezi’ne bakan ve 'köy' olarak da anılan insan yapımı bariyer adası 'Indian Creek'e 'Milyarderler Sığınağı' deniliyor.

İngiliz The Guardian gazetesine konuşan Douglas Rushkoff, dünyanın zengin seçkinleri tarafından inşa edilen 'hayatta kalma sığınakları'ndan bazılarını anlattı. Lüks bir sığınak şirketi olan Rising S. Company müşterilerine, kapalı yüzme havuzları ve bowling salonları ile birlikte gelen 8.3 milyon dolar (151 milyon TL) değerinde lüks ‘aristokrat’ sığınakları sunuyor.

Bir diğer şirket Vivos ise, eski Soğuk Savaş dönemi tesislerinde lüks yeraltı daireleri satıyor ve bu dairelere havuz, sinema, yemek alanları ve daha pek çok şey sığdırıyor. Rushkoff bu lüks sığınakların, güneşli bahçe alanları simüle edilmiş bir havuz, şarap mahzeni ve zenginleri evlerinde hissettirecek diğer olanakları sağladığını söyledi.

NEYE HAZIRLANIYORLAR?

Zenginlerin felaketlerden saklanmak için lüks ‘kıyamet sığınakları’ inşa ettiği öne sürülüyor.

Bununla birlikte Rushkoff, sığınakların milyarderleri yaptıkları felaketlerden koruyamayacağını çünkü nihayetinde toplumun geri kalanının işleyişine bağlı olacaklarını savunuyor. Bundan dolayı Rushkoff, milyarderler gerçekten ‘Kıyamet Günü’nden kaçınmak istiyorlarsa geride kalan insanları kaderlerine terk etmek yerine, hep birlikte o günün engellenmesine yardım etmeye başlamaları gerektiğini ifade ediyor.

zengin-i6581d5088066c.jpg

KİMLER SIĞINAK ALDI?

Facebook’un sahibi ünlü milyarder Mark Zuckerberg'in, Hawaii'de, içinde bir kaçış kapısı ve iki bağlantılı malikaneye giden bir tünel bulunan 5 bin metrekarelik bir yer altı sığınağını da içeren 100 milyon dolarlık bir aile yerleşkesi inşa ettirdiği bildirildi.

Proje, Hawaii'nin Kauai adasında yer alıyor ve o kadar gizli ki, bir ABD medya kuruluşu tarafından bu hafta yayınlanan bir rapora göre, marangozlar, elektrikçiler ve diğer müteahhitler gizlilik anlaşmaları nedeniyle malikane hakkında hiçbir açıklama yapamıyor.

ABD’li basın kuruluşları tarafından incelenen planlara göre, tesiste en az 30 yatak odası ve 30 banyo bulunacak ve ayrıca misafir evleri ve halat köprülerle birbirine bağlanan 11 'disk şeklindeki' ağaç ev grubu yer alacak.

Ayrıca yeraltı sığınağı, bir yaşam alanı ve mekanik oda içerecek ve "patlamaya dayanıklı" beton ve çelik bir kapıya sahip olacak.

Zuckerberg'in bir kaçış kapağı, 'kör kapılar' ve bir yeraltı sığınağı planlarıyla Hawaii'de bir yerleşkede bulunan sığınakta 30 yatak odasının olacağı belirtildi.

En son online alışveriş devi Amazon’un patronu ve dünyanın en zengin üçüncü kişisi Jeff Bezos (59), nişanlısı Lauren Sanchez ile birlikte buraya taşınacağını açıkladı. Jeff Bezos’un Indian Creek’te iki komşu mülkü 150 milyon dolara satın aldığı belirtildi.

Indian Creek’te 36 mülk sahibine ait sadece 41 sahil evinin bulunduğu, bunların tümünün körfez manzarası görecek şekilde yapıldığı, adanın 85 sakininin güvenliğini sağlamak için karada ve denizde görev yapan 13 güvenlikçi bulunduğu ifade edildi.

Zaten halihazırda dünyadaki kaynakların sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Musk ve Bezos, uzayda koloni kurmayı hedefleyen milyarderlerdi.

Bu iki ünlü ismin dışında ise sığınağa sahip olduğu bilinen ünlü sporcu Tom Brady, ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, İspanyol şarkıcı Julio Iglesias ve daha birçok mega zenginin yer aldığı belirtiliyor.

 

Kaynak: Sputnik

 

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

21 ayda 92 kişi köpek saldırısında öldü

21 ayda 92 kişi köpek saldırısında öldü

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkı Savunma Derneği Başkanı Murat Pınar, kızının hayatını kaybettiği 5 Mart 2022 tarihinden bugüne kadar 40’ı çocuk 92 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi

4 ay önce
Yoksulluk sınırı asgari ücretin dört katını aştı

Yoksulluk sınırı asgari ücretin dört katını aştı

DİSK'e bağlı BİSAM'ın verilerine göre, kasım ayı itibarıyla açlık sınırı 13 bin 745 TL’ye yoksulluk sınırı ise 47 bin 544 TL’ye çıktı. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti ise 458 TL’yi geçerken bu fiyat yetişkin bir erkek için aylık 3 bin 753 lira, yetişkin bir kadın içinse 3 bin 603 oldu.

4 ay önce
Erzurum'da "1001 Hatim" okumaları atlı hafızlar ile başladı

Erzurum'da "1001 Hatim" okumaları atlı hafızlar ile başladı

Erzurum'da 500 yıllık Kur'an okuma geleneği olan "1001 Hatim"ler, atlı hafızların Pir Ali Baba Türbesi önünden uğurlanmasıyla başladı.

4 ay önce