Arama

Evlerinden olan Filistinlilerin yaşam şartları ağırlaşıyor

Katil İsrail ordusunun Gazze'de düzenlediği ağır saldırılar nedeniyle evlerinden edilen Filistinliler, soğuk hava ve yağışların başlamasıyla ağır yaşam koşullarının daha da zorlaştığı, ifade ediliyor.

13/12/2023 18:01 | Son Güncelleme : 08/05/2024 19:54 | Iğdır Gündem


Evlerinden olan Filistinlilerin yaşam şartları ağırlaşıyor

Katil İsrail Devleti'nin Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar sonucu yerlerinden edilen binlerce Filistinlinin yaşam mücadelesi sürüyor.

Gazze kentinden güneydeki Refah'a tehcir edilenlerden 36 yaşındaki Rim es-Saka, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait bir sığınma merkezinin avlusunda, ailesinin kurduğu çadırda hayatını sürdürmeye çalıştığını dile getirdi.

Yağışlı ve soğuk havaların yaşam koşullarını daha da zorlaştırdığını anlatan Saka, şunları söyledi:

"Bizi yağmur çamurdan koruyacak ne bir çatımız ne de rüzgarı kesecek bir duvarımız var. Yağmur, maruz kaldığımız sıkıntıları daha da artırıyor. İki üç öteberimiz de kullanılmaz hale geldi. Kelimelerle ifade edilemeyecek derecede trajik şartlar altındayız. Gazze kentindeki Er-Rimal Mahallesi'nden zorla çıkarıldık, her türlü eziyete tanık olduk, şimdi de yağmur damlaları rahmetten gazaba dönüştü."

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un batısında kalan El-Mevasi bölgesinde de Filistinliler, kış soğuğundan korunmak için sığındıkları çadırların yağmurla su altında kaldığını söyledi.

Kuzeyden göç eden Filistinli gençlerden Ekrem El-Gazali, "Yağışlar nedeniyle sahip olduğumuz tüm örtü ve şilteler bir anda ıslandı. Bari bir kısmını koruyalım diye hızla hareket ettik ama olmadı." dedi.

İsrail saldırıları nedeniyle evlerinden ayrıldıklarını aktaran Gazali, "Evimizden çıkarken örtü, battaniye, yatak ne varsa bıraktık, birkaç parça elbise alabildik. Bugün de elimizdeki üç beş parça da yağmur suları altında kaldı. Saldırılar ne zaman sona erecek, maruz kaldığımız bu sıkıntılar ne zaman bitecek, evimize ne zaman döneceğiz bilmiyoruz. Tabii hala bir ev kaldıysa." şeklinde konuştu.

ilesiyle Deyr el-Belah kentinin batısında inşaat halindeki bir evde yaşamaya çalışan Bilal el-Hattu da sıkıntılarını anlattı.

Hattu, "Saldırıların en zor tarafı, bombalama, endişe, yağmur ve soğukla aynı anda mücadele etmek zorunda kalmamız. Bu insanın dayanma gücünü aşıyor. Bazen kısıtlı miktarda yiyecekle açlığın üstesinden gelebiliyoruz. Ancak korku ve soğuk insanın kontrolü dışında gelişen duyular ve onları kontrol edemiyoruz." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: KARAR

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 370 bin yahudi israili terk etti. israilin sonunu görenler yavaş yavaş kaçmaya başladı

5 ay önce
Dünyanın en zengin aileleri şaşırtmadı

Dünyanın en zengin aileleri şaşırtmadı

Dünyanın en zengin aileleri sıralamasında zirvede Birleşik Arap Emirliği Kraliyet Ailesi var. Nahyan Ailesi 305 milyar dolarlık servetiyle rakiplerine açık ara fark attı.

4 ay önce
Asgari ücret artışında Avrupa'da son sıralardayız

Asgari ücret artışında Avrupa'da son sıralardayız

Ülkemizde asgari ücret görüşmeleri başlarken ve görüşmelerde çıkacak sonuç beklenirken, AB bazında asgari ücret üzerine yapılan araştırmalarda 2013-2023 zaman diliminde Türkiye'de asgari ücret, euro bazda yıllık ortalama değişim yüzde 1,6 olarak açıklandı.

4 ay önce