Arama

Ensarioğlu, Bediüzzaman Said Nursi'nin sözü'nü alıntılayarak İyi Parti'den istifa etti

Şeyh Said, Said Nursi ve Seyid Rıza tartışmalarına destek verdiği için partisi tarafından disipline sevk edilen İyi Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, X(Twitter) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini, Bediüzzaman Said Nursi'nin sözü'nü alıntılayarak, duyurdu

15/12/2023 20:03 | Son Güncelleme : 27/04/2024 12:37 | Iğdır Gündem


Ensarioğlu, Bediüzzaman Said Nursi'nin sözü'nü alıntılayarak İyi Parti'den istifa etti

"Ben inandığım doğruları savunmaktan bedeli ne olursa olsun asla geri durmayacağım" diyen Ensarioğlu, istifa açıklamasını Said Nursi'nin "Haksızlığa karşı sükut etmek, hakka karşı bir hürmetsizliktir" sözleri ile bitirdi.

Meral Akşener’in davetiyle 2018 yılında, ülkede ciddi bir merkez sağ boşluğu olduğu gerçeğinden hareketle İYİ parti ailesine katıldığını hatırlatan Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Merkez sağ amacı doğrultusunda geçen 6 yıllık süre zarfında merkez sağ iddiamız için partide mücadele verdiğimiz süre içerisinde demokratik olmayan birçok aşırı söylemler, başta kendim olmak üzere, beni sevenler tarafından sineye çekildi. Ancak seçim sonrasında partinin 3. Olağan Kongresindeki omurga değişimi ve dönüşümü ile bir kan tazeleme değil merkez sağ iddiasından ve demokratik kimliğinden vazgeçtiğinin açık bir göstergesiydi.

"Oluşan yeni yönetim ile ufukta görünen görüş ayrılıklarımız çok geçmeden, Siyonist İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçuna karşı net bir tavır göstermemekle ortaya çıktı. İyi bilinmelidir ki Filistin, biz müslümanlar için bir onur meseledir. Ancak görüş ayrılıklarımız bununla kalmamış olup, bölgenin önemli şahsiyetlerinden Şeyh Said’e dönük hadsiz çevrelerin hakaretlerine karşı verdiğim cevapta, İskilipli Atıf Hoca da olduğu gibi Naaşlarının ailelerine teslim edilmesini belirttiğim makul ve insani taleplerden sonra kendi partidaşlarım başta olmak faşizan odaklar tarafından sosyal medyada lince uğradım. Bu çevrelerin linç kampanyasına karşı partinin yetkilileri; şahsıma bırakın destek vermeyi, linç odaklarından daha fevri bir şekilde beni disiplin kuruluna sevk etmişlerdir. Bu konuda da İyi bilinmelidir ki Şeyh Said, Bediüzzaman Said Nursi ve Seyid Rıza bölgemin önemli değerlerindendir

"Benim açıklamalarımı disipline sevk kararı İYİ partinin merkez sağ iddiasını artık taşımadığının da vesikasıdır. Bu tutum partinin kuruluş felsefesi olan Milliyetçi, Kalkınmacı ve Demokratik kimliğinden saptığı ve farklı görüşlere ve demokratik kimliğine tahammülü kalmadığını göstermektedir. Bu nedenle İYİ parti ile beni bir araya getiren siyasal gerekçeler ortadan kalkmıştır. Ben inandığım doğruları savunmaktan bedeli ne olursa olsun asla geri durmayacağım. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin de ifade ettiği üzere: ‘Haksızlığa karşı sükut etmek, hakka karşı bir hürmetsizliktir.’ Hakka olan hürmetimden dolayı bugün itibarıyla İYİ partiden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım."

Kaynak: RİSALEHABER

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 370 bin yahudi israili terk etti. israilin sonunu görenler yavaş yavaş kaçmaya başladı

4 ay önce
'Miras' yalanıyla 1 milyar 650 milyonluk vurgun

'Miras' yalanıyla 1 milyar 650 milyonluk vurgun

Banka hesabındaki 1 milyar 650 milyon dolar tutarındaki miras kalan parasını, Türkiye’ye yabancı yatırımcı getirmesi halinde yüklü miktardaki vergi ve harçlardan muaf tutularak alabilecekleri yalanıyla kandırdıkları 23 kişiyi, 23 milyon euro dolandıran 18 sanık hakkında mütalaa açıklandı. 6 sanık için 230’ar yıla kadar hapis cezası istendi.

4 ay önce
Katil İsrail, Filistin'de katliam yapıyor

Katil İsrail, Filistin'de katliam yapıyor

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, öldürülenlerin sayısı 18 bin 412'ye yükseldi.

4 ay önce