Arama

2024'e borçlu giriyoruz!

Yeni yıla borçlu giriyoruz. 2023 yılının ekonomik anlamda bilanço raporlarına göre, bireysel kredi kartı borçlanmaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 168 artış göstererek, 2023 yılında kredi kartı ve nakit avans kullanımına tekrar gelen faiz artırımları ise borçlanmaları azaltmadı.

12/12/2023 17:19 | Son Güncelleme : 08/05/2024 22:03 | Iğdır Gündem


2024'e borçlu giriyoruz!

Dünya Gazetesi'ne göre; aralık ayında faizler yükseltilmedi, bu oranlar aralık ayı için de aynı kaldı. Karşılaştırma sitesi encazip.com, 2023 yılı içerisinde yapılan bu faiz artışındaki oranların borçlanmaya nasıl yansıdığını araştırdı. encazip.com’un araştırması faiz oranlarının artmasına rağmen vatandaşların bireysel kredi kartı borçlanmalarına talebinin artmaya devam ettiğini ortaya koydu.

BDDK’nin 1 Aralık’ta yayınladığı bilgilere göre, toplam kredi borçlanmaları 11 trilyon 314 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 7 trilyon 281 milyar TL idi. Yani geçen yıla göre toplam kredi borçlanmalarında yüzde 55’lik bir artış görüldü.

Yine BDDK’nin 1 Aralık verilerine göre, TL ve yapancı para cinsinden bireysel kredi kartları borçlanmaları 1 trilyon 79 milyar TL oldu. Bunların 467 milyar TL’sini taksitli, 611 milyar TL’sini taksitsiz borçlar oluşturdu. Geçen yılın aynı döneminde TL ve yapancı para cinsinden bireysel kredi kartları borçlanmaları 403 milyar TL idi. Bireysel kredi kartı borçlanmaları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 168 artış gösterdi.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Gıda enflasyonunda dünyada lideriz

Gıda enflasyonunda dünyada lideriz

Uluslararası gıda enflasyonu oranları açıklandı: Türkiye ekim ayında da yüzde 72 ile ilk sırada

5 ay önce
Dünyanın en zengin aileleri şaşırtmadı

Dünyanın en zengin aileleri şaşırtmadı

Dünyanın en zengin aileleri sıralamasında zirvede Birleşik Arap Emirliği Kraliyet Ailesi var. Nahyan Ailesi 305 milyar dolarlık servetiyle rakiplerine açık ara fark attı.

4 ay önce
Asgari ücret artışında Avrupa'da son sıralardayız

Asgari ücret artışında Avrupa'da son sıralardayız

Ülkemizde asgari ücret görüşmeleri başlarken ve görüşmelerde çıkacak sonuç beklenirken, AB bazında asgari ücret üzerine yapılan araştırmalarda 2013-2023 zaman diliminde Türkiye'de asgari ücret, euro bazda yıllık ortalama değişim yüzde 1,6 olarak açıklandı.

4 ay önce